Veckans skivor


The New Pornographers - Together, spelar mysig och trevlig sommarpop. Tycker jag i alla fall, allt till trots det suspekta bandnamnet.


The National - High Violet, fortsätter vara skivan som fångar mitt största intresse just nu. Håller så smått på att gå igenom backkatalogen, men tiden räcker inte till hela tiden. Men låten Afraid of Anyone funkar under tiden.


Khoma - A Final Storm, skivan har blivit omhuldad med endast beröm vad jag märkt. Någon vecka sedan lyssnade jag lite lätt och fastnade inte, men sedan jag mest tumlat runt bland indie rocken blev jag sugen på lite hårdare tongångar i veckoslutet, och då blev detta räddningen. För mig blir det lite hårdrockens Kent.


Two Door Cinema Club - Tourist History. Efter att ha haft Bloc Party ett tag i öronen ville jag hitta annan poprock med elektroniska förtecken. Detta blev vad jag fann och det funkar alldeles utmärkt.


Vampire Weekend - Contra. Indiefavoriter bland många, men såå bra vet jag inte. Det är pop mixad med afrikanska rytmer och melodier. Men i låten Giving Up the Gun har de träffat helt rätt.


Bloc Party - A Weekend in the City. Jag tycker nog detta är deras bästa. Stabilt som nån skulle säga.


Adiam Dymott - Adiam Dymott. Imponerande.


Jonathan Johansson - En hand i himlen. Så fick jag äntligen tummen ur arslet och satte på denna platta. Många har snackat om det. Tack vare Kirri blev jag påmind. Det var ju tur det, annars hade vägen till jobbet i torsdags inte varit lika skön och tillbakalutad. 80-talet gör sig också påmint i lagom dos.


Metric - Fantasies. Skön och trevlig pop som passar bra till drönardagarna. Påminner lite om Stars, som är ett annat band värt att checka upp för er.


Gravenhurst - The Western Lands. Post-rock typ. Intressant men kanske inte hela vägen. Men en liten extra pinne så här på slutet av listan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0