Carpe Diem

"Carpe Diem" - fånga dagen. Ett citat som levt med länge och som blivit till mångas personliga motto. Inte mitt. Men det ligger någonting i det, att sträva efter. Fånga dagen, hitta vad som gör denna dag just unik och att skapa dig förutsättningar för att njuta av stunden.

Nyår är ett ganska utmärkt tillfälle till att inte bara fånga dagen utan att försöka fånga livet. Vi har alla saker vi vill förändra med just vårat liv, och i många fall även andras. Man ser tillbaks på dagar då man lyckats, dagar man ångrar, dagar man vill glömma. Man lovar att börja, man lovar att sluta. Allting i ett försök att hitta fram till en lyckligare tillvaro, ett mer komplett liv.

Visst finns det att finna. Men varken några kilo mer eller mindre kommer att avslöja det. Drömresan kommer inte att leda nån dit. Vi är alla i behov av att förändra, förnya (och kanske förbränna). Men bara detta kommer endast leda till att om ett år så har vi en ny lista....ofta med samma punkter på.

Vi behöver välkomna Gud. Endast Han kan ta allt det vi eftersträvar och göra det till verkligt liv. Att "fånga Gud" kanske är omöjligt, men att försöka nå honom är allt vi kan göra. Vi behöver släppa in honom i vårat liv, vi behöver låta honom genomsyra våra tankar och våra mål. Hans ljus behövs i vårat liv.

Endast då Ljuset kommer ser vi klart. Det är då man ser vad som behöver förändras.

Det är först då man kan se det vackra med livet.

Kommentarer
Postat av: Tessa

Tack för denna "note" uppbyggnade och bra! :)

2009-01-02 @ 15:10:45
URL: http://swedishbombaygirl.blogg.se/
Postat av: Tessa

och inspererande :)

2009-01-02 @ 15:12:01
URL: http://swedishbombaygirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0